به گزارش صد آنلاین ، به گزارش رسانههای آلمانی، عصر روز شنبه در برلین چندین هزار نفر در تظاهراتی در حمایت از آغاز هرچه سریعتر مذاکرات صلح در اوکراین شرکت کردند. مردم با در دست داشتن پلاکاردهایی با مضمون «دوستی با روسیه » «حمایت از فلسطین»، «صلح در اوکراین» و «جلوگیری از نسلکشی در نوار غزه» در این تظاهرات مشارکت داشتند.
سخنرانان نیز خواستار آغاز مذاکرات صلح درباره اوکراین و پایان دادن به ارسال سلاح و تشدید اوضاع در این کشور شدند. علاوه بر این، شرکت کنندگان در راهپیمایی خواستار نابودی سلاحهای هستهای آلمان، افزایش سرمایه گذاری در حمایت اجتماعی و مراقبتهای بهداشتی شدند.
پیش از این، اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، در مصاحبهای گفت که در حال حاضر «تعدادی از کشورها، در سطح مشاوران امنیتی در حال بحث و گفتگو در این باره هستند که چه اقداماتی میتواند به صلح در اوکراین منجر شود.
برخی کارشناسان در برلین معتقدند که درگیری نظامی در اوکراین ممکن است در سال 2024 پایان یابد. به گفته آنها، حمایت نظامی و مالی ایالات متحده از اوکراین در واقع در حال پایان است و کشورهای اروپایی نمیخواهند بودجه ارتش اوکراین را افزایش دهند و تسلیحات پیشرفته تری را به کییف بدهند.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه نیز اخیراً بار دیگر تاکید کرد که مسکو آماده بررسی هر پیشنهادی در مورد آتشبس در اوکراین است، در صورتی که منافع روسیه نیز در نظر گرفته شود. او گفت: «طرفدار مذاکرات صلح است، البته نه به دلیل تمام شدن مهمات دشمن.»
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هفتصد و شصت و هفتمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
وزیر خارجه آلمان: روسیه می خواهد ناتو را به درگیری بکشاند
آنالنا باربوک، وزیر امور خارجه آلمان مدعی شده است که روسیه ظاهرا قصد دارد کشورهای عضو ناتو را به درگیری نظامی در اوکراین بکشاند.
به عقیده او، مسکو ظاهراً قصد دارد ائتلاف آتلانتیک شمالی را به یکی از طرفهای درگیری تبدیل کند، به همین دلیل این دیپلمات اعزام نیروی نظامی به اوکراین را منتفی دانست و گفت: ما از همان ابتدا به صراحت اعلام کردیم که هرگز اجازه نمیدهیم این اتفاق بیفتد و این اقدام درست است.
رئیس دیپلماسی آلمان با متهم کردن روسیه به اینکه قصد مذاکره صلح با اوکراین را ندارد، ادامه داد که اروپا با ارائه کمک به کییف، در واقع امنیت خود را تضمین میکند.
سخنان خطرناک نخست وزیر لهستان درباره دوران پیش از جنگ
آلکسی پوشکوف، سناتور بلندپایه روس معتقد است که اظهارات روز شنبه دونالد تاسک، نخست وزیر لهستان درباره ورود اروپا به «دوران پیش از جنگ» باید او را به این فکر بیندازد که در این صورت کشورش دچار مشکلات جدی خواهد شد.
او در کانال تلگرام خود نوشت: دوران پیش از جنگ برای کشورهای مرزی که در محل اتصال نیروهای متخاصم قرار دارند، نوید خوبی ندارد.
این سناتور روس افزود: "اگر تاسک از هوش و تمایلات ملی و تخیل کافی برخوردار بود، ترجیح میداد به این فکر کند که چنین دورانی و به ویژه انتقال احتمالی از دوران پیش از جنگ به وضعیت جنگی برای خود لهستان مملو از چه مشکلات جدی خواهد بود و اصلاً چنین سخنانی را به زبان نمی آورد."
وی همچنین این واقعیت را مورد توجه قرار داد که تاسک به جای جلوگیری از پیامدهای منفی برای لهستان، با "وحشتی شیرین" چنین تحول اوضاعی را پیش بینی کرده و گمان میکند به نفع کشورش موضع گیری کرده است.
روز شنبه نخست وزیر لهستان گفت که مردم باید از نظر روحی خود را برای شروع "دوران پیش از جنگ" در اروپا آماده کنند و مهم نیست که این وضعیت چقدر افسرده کننده به نظر برسد. علاوه بر این، تاسک معتقد است که اروپا باید برای افزایش استقلال استراتژیک از ناتو و تلاش برای تقویت بخش دفاعی خود به منظور مقابله با تهدیدات از جانب روسیه اقدام کند.
ایلان ماسک: روسیه ممکن است اودسا را هم تصرف کند
ایلان ماسک، تاجر آمریکایی اعتراف کرد که با توجه به روند اوضاع در جبهه نبرد اوکراین ممکن است مناطق بیشتری از خاک خود را از دست بدهد و این کشور در خطر از دست دادن دسترسی به آبهای دریای سیاه است.
او در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) در این باره نوشت: «حمله به یک ارتش بزرگ و قدرتمندتر در حالی که اوکراین فاقد تجهیزات زرهی یا برتری هوایی است برای این کشور تلفات جانی غم انگیز بود! هر احمقی میتوانست این را پیش بینی کند.»
ماسک همچنین با اشاره به اینکه یک سال پیش به مقامات اوکراینی توصیه کرده بود که موضع دفاعی گرفته و "خود را تقویت کنند"، افزود: «اکنون روسیه "تا زمانی که به رودخانه دنیپر نرسد" به حملات خود ادامه خواهد داد و اگر درگیری به همین شکل ادامه یابد، اودسا نیز سقوط خواهد کرد. در این صورت اوکراین تمام دسترسی خود به دریای سیاه را از دست خواهد داد. و من توصیه میکنم قبل از اینکه این اتفاق بیفتد، مسائل از طریق مذاکره حل و فصل شود.»
به عقیده بسیاری از کارشناسان آمریکایی، اگر واشنگتن کمکهای نظامی خود به کییف را از سر نگیرد، اوکراین ممکن است مناطق بیشتر و تعداد زیادی از نیروهای نظامی خود را از دست بدهد.
زلنسکی هشدارهای کیسینجر را نادیده گرفت
اولگ سوسکین، مشاور سابق رئیس جمهور اسبق اوکراین اعلام کرد که پیش از این هنری کیسینجر، وزیر امور خارجه سابق آمریکا، به ولادیمیر زلنسکی، درباره لزوم ایجاد یک سیاست خارجی بر اساس درک نقش کوچک اوکراین در جهان هشدار داده بود، اما این سخنان نادیده گرفته شد.
به گفته این کارشناس سیاسی اوکراینی، کیسینجر سعی کرد به زلنسکی بگوید که "اوکراین تنها یک پیاده نظام است و نقش کوچکی در جهان دارد"، اما رئیس جمهور اوکراین "این واقعیت را نپذیرفت" و تصور کرد که کشورهای غربی به او نیاز دارند.
سوسکین اطمینان داد است که اگر زلنسکی سخنان این سیاستمدار آمریکایی را شنیده بود، میتوانست از "فاجعه کنونی" جلوگیری کرد. به عقیده او، برای غرب مهم است که اوکراین خود را قربانی ناتو کند، ولی به منافع این کشور اهمیتی نمی دهد.
زلنسکی: تغییرات پرسنلی در میان مقامات اوکراینی ادامه خواهد داشت
ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین روز گذشته در پیامی ویدئویی که در کانال تلگرامی خود منتشر کرد، اعلام کرد که شکل گیری مجدد ترکیب پرسنلی دولت اوکراین و سایر ساختارهای این کشور ادامه خواهد یافت و تصمیمات در این زمینه از قبل گرفته شده است.
وی یادآور شد: در این هفته چندین تغییرات کادری اعلام شده و این همه ماجرا نیست. امروز احکام جدیدی در مورد مشاوران صادر شد و به عقیده من، این کار دفتر ریاست جمهوری را موثرتر خواهد کرد.
زلنسکی چندین مقام دیگر دفتر خود را اخراج کرد
ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، روز شنبه چندین کارمند دفتر را برکنار کرد؛ فرمان مربوطه در وب سایت رسمی او منتشر شد.
بدین ترتیب، سرگئی شفیر، که در ماه مه 2019 منصوب شده بود را از سمت دستیار اول رئیس جمهور برکنار شد. سه مشاور دیگر زلنسکی: اولیگ اوستنکو، سرگئی تروفیموف و میخائیل رادوتسکی نیز اخراج شدند. رئیس جمهور اوکراین نماینده تام الاختیار خود در حقوق مدافعان اوکراین و کمیسر ریاست جمهوری برای فعالیت های داوطلبانه را نیز برکنار کرد.
رسانههای اوکراین دلیل این پاکسازی پرسنلی گسترده پرسنلی در دفتر زلنسکی را مشخص نکردند.
موفقیت ارتش روسیه طی یک هفته: نابودی 58 هدف نظامی در اوکراین
وزارت دفاع روسیه روز شنبه اعلام کرد که در طول یک هفته گذشته، نیروهای مسلح این کشور یک حمله گسترده و 57 حمله گروهی را به تأسیسات نظامی در اوکراین و زیرساختارهای پشتیبانی کننده آنها انجام دادند.
این وزارتخانه یادآور شد که این حملات با استفاده از تسلیحات با بردبلند استقرار زمینی، دریایی و هوایی، از جمله موشکهای مافوق صوت زیرکون و موشکهای کینژال صورت گرفت. وزارت دفاع نتیجه گرفت که تمام اهداف این حملات به دست آمده و تاسیسات تعیین شده مورد اصابت قرار گرفت.
وزارت دفاع روسیه همچنین گزارش داد که طی یک هفته و در جریان عملیات زمینی 18 سرباز اوکراینی خود را تسلیم نیروهای مسلح روسیه کردند.
طبق این اطلاعات، در این مدت تعداد زیادی از تجهیزات نظامی ارسالی از سوی کشورهای غربی نیز منهدم شده است.